Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Za nježne ruke


ruke-krema

Koža na rukama stari brže od kože na licu, pa je zbog toga na rukama potrebno posvetiti i odgovarajuću njegu. Može se početi sa masažom ruke. Kružnim pokretima masirati prste na ruci, počevši od vrhova ka korijenu.. Naročito dobro masirati prste u zglobovima. Potom okrenuti ruku i masirati je do lakta, ali sa unutrašnje strane. Lagano kretati prema ramenu. Kada se završi masaža jedne, masira se duga ruka. Praviti kružne pokrete šakama, prvo u jednom, a potom u drugom smijeru.

Da bi ruke lijepo izgledale ne zaboraviti prilikom obavljanja grubljih kućnih poslova staviti rukavice. Redovno mazati ruke hranjivim kremom. Naročito pažnju posvetiti laktovima. I njih svako veče namazati kremom ili mlijekom za kožu. Prilikom svakog kupanja ili tuširanja protrljati laktove rukavicom za kuapnje.

Za nekontrolisano znojenje ruku:pomješati tri kašičice sirćeta sa 1 l mlake vode i u ovoj tečnosti držati ruke pet minuta.Djelotvoran je i čaj od koprive i mente.

Hranjiva krema za ruke:Potrebni su jednaki dijelovi alkohola, glicerina i destilovane vode uz dodatak nekoliko kapi limunovog soka.Posle ove kreme ruke će biti i imaće svježu boju.

 

Izvor:Ljepota i zdravlje