Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Svi mitovi o strijama


Strije muče mnoge žene. Najčešće niste ni svjesni kad nastanu, a potrebno je uložiti mnogo truda i vremena da biste ih učinili manje vidljivim.

strije

Iako ih ima gotovo svaka žena, postoje mnogi mitovi o strijama. Otkrivamo vam najčešće u koje biste konačno trebali prestati vjerovati.

Samo trudnice mogu dobiti strije – Iako trudnice najlakše dobiju strije zbog rastezanja kože, one se pojavljuju i kod ostalih ako se naglo udebljaju ili smršaju.

Strije se mogu spriječiti – Rizik od pojave strija možete smanjiti tako što ćete paziti na ishranu, držati kilograme po kontrolom, te se birnuti da vam je koža uvijek hidratizovana.

Strije se u trudnoći pojavljuju samo na stomaku – Strije se u trudnoći najčešće pojavljuju na stomaku jer se tu koža najviše rasteže, no mogu se pojaviti i na drugim mjestima na tijelu poput grudi, stražnjice, bedara, ali i nadlaktica.

Strije nestanu kada smršate – U nekim slučajevima strije mogu postati gotovo potpuno nevidljive, ali postoji velika šansa za njihovu ponovnu pojavu jer se rastegnuta koža teško vraća u prvobitno stanje.

Strije mogu nastati i uz povremenu upotrebu krema – Kreme mogu pomoći da strije budu manje vidljive, no neće toliko uspješno djelovati na već postojeće strije koliko preventivno na nastanak novih.

Djeca i tinedjžeri ne mogu dobiti strije – Pojava strija učetslija je kod djece i tinejdžera,  a najčešće je uzrokovana naglim rastom. No, oni su u prenosti jer su u razvoju zbog čega i njihove strije brže izblijede.