Utorak , 18 Juni 2019

ŠTA NAM JE NAJPOTREBNIJE DA NOSIMO U TORBI


Prosto je nevjerovatno šta se sve može naći u jednoj ženskoj torbi  –  od ogledala, ruža, maskare, pudera, do ključeva stana, punjača za telefon i kišobrana.

Zato nas uhvati panika svaki put kada nešto hitno treba da pronađemo, pa u tim situacijama uglavnom cijeli sadržaj torbe izbacimo napolje kako bismo pronašli ono što nam je potrebno. Uglavnom ne razmišljamo previše o organizaciji stvari u torbi, pa kada krenemo na sastanak, umjesto planera i olovke, sve što uspijemo da pronađemo su hajlajter i minđuše koje smo usput skinule jer smo shvatile da su preteške. Ako se i vama događaju ovakve situacije, vrijeme je da se bolje organizujete. Donosimo vam 5 „must have“ stvari koje morate imati u svakom trenutku kod sebe, pored telefona, ogledala, ključeva i novčanika.

1.Crveni ruž

I same znate koliko je svaki dan nepredvidiv! Koliko puta vam se desilo da vas drugarice neočekivano pozovu na piće poslije posla? Kako biste zablistale i svom izgledu dale dašak glamura, najbolje je da uvijek sa sobom nosite crveni ruž. U zavisnosti od vašeg tena izaberite nijansu koja vam najviše odgovara, a ivice usana možete uokviriti olovkom za usta. U jednom potezu promijenit ćete cjelokupan „Look&Feel“ i dobiti dozu samopouzdanja koja vam je potrebna.

2.Šampon za suho pranje kose

Postoje periodi kada smo toliko zatrpane obavezama, da jedva uspijevamo da se probudimo i započnemo novi dan. Zbog užurbanog tempa, ne stižemo da posvetimo vrijeme svom izgledu, pa kada primijetimo da nam kosa i nije baš čista, vežemo je u neformalan rep i tako zamaskiramo stvari. Međutim, nekada nas sačeka neodložan sastanak i moramo da budemo na visini zadatka. Zbog toga je dobro da u svojoj torbi uvijek imate šampon za suho pranje kose. Za samo par sekundi riješit ćete problem masne kose i dobiti savršen volumen i sjaj!

3.Parfem

Šta bolje govori o ženskom stilu od parfema? Nijedan outfit nije kompletan bez mirisnih nota koji ga prate, zato uvijek kod sebe imajte dobar parfem. On će vašoj pojavi dati poseban pečat, a sigurno će vas po njemu upamtiti. Izbjegavajte jake mirise u dnevnoj varijanti, jer mogu proizvesti suprotan efekat. Nepisano je pravilo da parfem treba nanijeti na unutrašnju stranu ručnog zgloba, iza ušiju i na vrat. Na ovaj način uvijek ćete mirisati lijepo, a vaš miris će biti svjež i postojan tokom cijelog dana!

4.Dezinfekciono sredstvo za ruke

Pored ljepote, neophodno je misliti i na zdravlje. U sezoni virusa i gripa, potrebno je zaštititi se u svakom trenutku. Kada niste u situaciji da temeljno operete ruke, kao prva pomoć može poslužiti gel za dezinfekciju. On vam neće zauzeti puno mjesta u torbi, a u svakom trenutku ćete biti zaštićene od bakterija, virusa i gljivica. U apoteci možete naći veliki izbor gelova koji pored dezinfekcije, pružaju i lijep miris rukama.

 

Izvor:online