Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Šta boja vaših očiju govori o vama


timthumb.php

Na boju očiju mogu uticati mnogobrojni faktori. Neki od njih su količina i vrsta pigmenta u šarenici oka i genetska predispozicija. Boja očiju se često može mijenjati, najčešće kod beba, kod djece u pubertetu, trudnica, a nije rijedak slučaj da se boja očiju promijeni i nakon nekog traumatičnog iskustva.

U svakom slučaju, pogledajte šta vaša boja očiju govori o vama.

Smeđe oči

Za dame smeđih očiju obično se kaže da su prizemljene i da čvrsto stoje sa obje noge na zemlji. One su pouzdane i skoro pa uvijek će reći ono što misle. Također, dame koje imaju smeđe oči su ljubazne, vesele i pune ljubavi. One su veoma druželjubive i veoma lako sklapaju prijateljstva.

Plave oči

Plavooke dame imaju tendenciju da budu veoma živahne. One su iskrene, otvorene i veoma pronicljive. Također, one imaju i tendenciju da održavaju dugoročne odnose i veze.

Boja lješnjaka

Za dame očiju boje lješnjaka se kaže da su empatične i osjetljive na druge ljude. Smatra se da su one osjećajne, lijepe i pune ljubavi. One vole izazove i rizikovanje. Također, one se često vode pravilom da u životu sve treba probati.

Sive oči

Dame sa sivim očima imaju unutrašnju snagu. Poznate su po svojoj sposobnosti da se uklope i prilagode svakoj situaciji. One su, također, veoma dubokoume i osjećajne.

Boja ćilibara

Dame koje imaju oči boje ćilibara ili zlata čine se rezervisanima, ali su zapravo veoma šarmantne i tople. Vole da imaju mnogo prijatelja i imaju potrebu za prihvatanjem; uspješne su u društvenim interakcijama. One razmišljaju izvan okvira i vole da stvari budu malo drugačije.

Zelene oči

Zelene oči su znak nježne i suosjećajne žene. Također, dame sa zelenim očima su veoma lijepe. One su strastvene i imaju divne veze. Međutim, one imaju tendenciju i da budu prilično ljubomorne.

Crne oči

Neke žene imaju crne oči, ali najveći dio vremena njihova boja je tamno smeđa. Dame sa crnim očima su misteriozne i ne puštaju previše ljudi u svoj život. One su veoma strastvene i vole život. Također, crnooke žene su i veoma senzualne.

Izvor: minimagazin.info