Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Smještaj psa u vrtu ili dvorištu


DSC00899

Da biste psa smjestili u vrt ili dvorište potrebno je osigurati prostor visokom ogradom kako je ne bi mogao preskociti i samovoljno se kretati po susjedstvu. Ukoliko dijelite vrt ili dvorište s više stanara,
poželjno je usuglasiti se da li žele psa u svojoj blizini kako biste izbjegli neugodne situacije, jer postoje ljudi koji ih se plaše ili ih ne vole.

Gornji rub ogradenog prostora ne smije biti od bodljikave žice ni oštar kako ne bi došlo do težih povreda psa. Potrebno je na gornji rub nadograditi pojas žicane mreže, blago nagnut prema
unutrašnjosti dvorišta. Ograda mora biti podzidana, kako se ne bi kopajuci podvlacio ispod nje. Ako je pas malo agresivniji prema nepoznatim osobama onda to treba i naznaciti upozorenjem na ulaznim vratima dvorišta ili vrta.

Pas može biti slobodan u ogradenom dijelu vrta, u “boxu”. Tu treba postaviti i kucicu. Odabirom lokacije treba voditi racuna o utjecaju okoline, blizini ulicne ograde, smjeru sjevernog vjetra, po mogucnosti kucicu smjestiti ispod krošnje drveta kako bi pas bio zašticen od nepovoljnih atmosferskih utjecaja.Posude za vodu i hranu treba postaviti uz kucicu. Vodu cešce mijenjati, a posudu za hranu treba ukloniti nakon svakog hranjenja kako se ne bi skupljali glodavci i ptice.

 

Izvor:kućni ljubimci