Utorak , 18 Juni 2019

Savjeti kako uslikati kućnoga ljubimca?


Svaki vlasnik kućnih ljubimaca želi da ima bar nekoliko fotografija, ali slikanje kućnih ljubimaca zahtijeva mnogo strpljenja, lukavosti i brzu reakciju.

kućni ljubimci

Kako biste što lakše napravili nekoliko fotografija vašeg ljubimca pronašli smo za vas nekoliko savjeta.

Prije svega trebate namjestiti fotoaparat kako bi mogli brzo da reagujete. Zatim je potrebno i da ljubimac bude u poznatom okruženju i da mu na neki način odvratite pažnju.

Kako vam se kućni ljubimac ne bi okrenuo baš u vrijeme kada želite da pritisnete okidač zamolite nekog člana porodice da vam pomogne. Neka drži ljubimca u položaju u kojem on najviše voli. Najbolje su fotografije sa djecom, jer tada su ljubimci, naročito psi okrenuti prema djeci i na taj način možete da dobijete zanimljive fotografije.

Ukoliko upotrebljavate blic vodite računa da se bljesak ne odbije o oči ljubimca kako ne bi bile crvene. Najbolje da napravite nekoliko snimaka i da odaberete one koje vam se najviše sviđaju.

Kada želite da fotografišete kućnog ljubimca čučnite ili lezite pored njega i pričajte mu kako bi on gledao u vas i kako biste mu privukli pažnju. Vodite računa da slikate kada ljubimac napravi neku zanimljivu pozu ili izraz lica.

Ako želite da uslikate pticu ili neku drugu životinju u kavezu približite fotoaparat što bliže žici kaveza kako biste dobili sliku ptice,a ne žica na kavezu.