Utorak , 18 Juni 2019

Riješite se podočnjaka na prirodan način


Podočnjaci su čest problem ovih dana. Užurbani način života, nedostatak sna, nepravilna prehrana, stres i loša njega kože su glavni uzroci nastajanja podočnjaka.

krastavci na licu
Postoji mnogo načina uz pomoć kojih se možete osloboditi ovih tamnih krugova ispod očiju. Umjesto da trošite novac na kozmetičke proizvode, najbolje je da se okrenete prirodnim lijekovima. Koža oko očiju je vrlo mekana i nježna. Sigurno ste vidjeli da mnoge žene primjenjuju kriške krastavca na oči. To je zapravo vrlo učinkovit domaći lijek koji može “izliječiti” podočnjake i okrijepiti umorne oči. Evo nekoliko načina kako možete koristiti ovo povrće u svrhu uklanjanja podočnjaka.

Hladne kriške

Operite lice mlakom vodom oko 4-5 minuta. Posušite. Izrežite dvije kriške svježeg krastavca i staviti ih na svoje oči. Opustite za 10-15 minuta. Najbolje je da koristite ohlađeni krastavac jer hladnoća može još bolje okrijepiti umorne oči. Uklonite kriške i isperite lice hladnom vodom. Učinite to tri puta sedmično kako biste se riješili tamnih krugova.

Sok krastavca

Također možete masirati lice uključujući i područje ispod očiju s sokom krastavca. On će očistiti kožu i posvijetliti podočnjake.

Naribani krastavac

Ako želite, možete pomiješati naribani krastavac sa sandalovinom u prahu i masirati područje ispod očiju. To vam može pomoći da se jednostavno riješite podočnjaka.

Masaža

Izrežite dvije kriške krastavca, a zatim ih potopiti u ledeno hladnu vodu na pet minuta. Izvadite ih i masirajte zatvorene oči. To će opustiti umorne oči i izliječiti natečenost oko očiju.