Utorak , 18 Juni 2019

Recept za vitkost: 6 namirnica koje (definitivno) pomažu!


recept-za-vitkost-01

Često nam je, kada sjednemo za stol, teško kontrolirati koliko ćemo toga pojesti.

Kako ne biste pali u zamke gladi, obratite pozornost na namirnice koje vam mogu pomoći da obuzdate apetit i sačuvate osjećaj sitosti. Ove namirnice su vaši saveznici:

1. Kao prvo, znanstvenici savjetuju da obratite pozornost na bjelančevine. Prema istraživanjima, svakodnevno korištenje hrane s visokim postotkom bjelančevina pomaže da kontrolirate apetit, osjećate sitost i izbjegnete štetne večernje zalogaje. Osjećaj punog želuca dat će vam sirutka, soja, grašak, bjelanjak.

2. Manju želju za dodatnim zalogajima imat ćete i ako u prehrani koristite namirnice kao što su kruh od cjelovitih žitarica ili zobena kaša.

3. Znanstvenici također preporučuju i jaja koja, ako ih jedete za doručak, pomažu pri sprječavanju želje za grickanjem između obroka.

4. Četvrta preporuka uključuje namirnice bogate zdravim masnoćama, kao što je badem. Prema istraživanjima, oni koji dnevno jedu 40 grama prženog badema rjeđe se nose s osjećajem gladi.

5. Mahunarke, kao što su grašak i leća, bogate su bjelančevinama, sadrže malo masnoća te pružaju dugi osjećaj sitosti.

6. Na zadnjem mjestu nalazi se ekstrakt šafrana koji pozitivno utječe na apetit i raspoloženje te smanjuje želju za dodatnim zalogajima.

Izvor: cromoda.com