Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Praznični make-up: Kako se našminkati za novogodišnje slavlje


makeup_blagdani_in

Zavisno od toga kako ćete provesti nadolazeće praznike i koja mjesta i zabave ćete posjetiti – potrebno je odabrati make up prikladan prilici. Evo nekoliko prijedloga.

1. Porodični ručak

Prirodan look pravi je odabir za prazničnu make up priču na porodičnom ručku. Lagani sloj tekućeg pudera i puder u prahu nanesite kako biste ujednačili ten i sakrili nepravilnosti. Na oči stavite samo maskaru, ili ako ste umorna izgleda od večeri prije, odaberite nježno sjenilo smeđkaste nijanse. Na jagodice nanesite rumenilo ružičaste nijanse, a na usne ruž boje kože ili samo balzam.

2. Praznično druženje s prijateljima

Večernje opušteno praznično druženje s prijateljima ipak zahtjeva nešto više šminke nego porodični ručak. Nakon korektora i pudera naglasite oči s crnim eyelinerom i maskarom, a zavisno o tom kakve boje sjenila volite odaberite neke živahnih boja, poput žutog, ružičastog ili zelenog. Na usnice nanesite samo sjajilo.

3. Doček Nove godine

Iako su crveno i crno praznični klišeji, ponekad je tako lijepo uroniti u more lijepih božićnih i novogodišnjih klišeja te uživati u čestitarenju, poklonima, odjeći i novogodišnjem make up-u. Zato si za Novu godinu dajte oduška. Napravite dobru podlogu te stavite nešto više pudera kako bi savršeno izgledali cijelu noć. Na oči nanesite tamno ili sjajno sjenilo, a zatim sve zaokružite eyelinerom i s nekoliko slojeva maskare. Šljokice su također dopuštene, a i crveni ruž. Kako pak ne bi izgledalo previše, izbjegnite stavljanje rumenila.

Izvor: cromoda.com