Utorak , 18 Juni 2019

Posebno njegujte svoje ruke


Večina muskaraca kod žene prvo primjeti ruke. Moguće je da mu se svidite, ali možda pogled na vaše ruke bude odlučujući pa sve propadne.
njega ruku
Ruke su dio tijela koje u samoj komunikaciji sa ljudima imaju veliki značaj. Same ruke su simbol komunikacije, pa rukovanjem stvaramo prvi dodir i ostavljamo prvi dojam na suprotnu stranu i iz tog razloga bitno je da ruke njegujemo.

S obzirom da su ruke najizloženije vjetru i hladnoći, potrebna im je posebna njega. Ruke su ogledalo zdravlja, a ono što vi treba da radite je da ih njegujete onako kako i dolikuje.

Koža šake čini “rukavicu” koja je s jedne strane otporna i hrapava a sa druge glatka i osjetljiva. Koža izložena čestom pranju, isušivanju, toploti i hladnoći izgledat će staro ako je ne njegujete. Ukoliko u toku dana, na radnom mjestu ili na neobaveznoj kafici sa društvom osjetite da vam je koža suha i zategnuta, obavezno posegnite za kremom koju obavezno morate imati u torbici. Kreme omekšavaju kožu, sprječavaju stvaranje grube kože i daju im posebnu ljepotu i sjaj.

Pravilo broj jedan je da koristite kremu sa vitaminom E.

Nakon svakog pranja, budući da ruke nemaju lojne žlijezde, potrebno ih je mazati kremom koja sadrži hranjive sastojke. Pred spavanje poželjno je namazati ruke kremom koja ima sve potrebne vitamine, a najbolje rezultate pružaju kreme na bazi glicerina.

Svakako, ne smijemo izostaviti piling koji je potrebno raditi jednom sedmično, eventualno jednom mjesečno.
Kremu koju nanesete nakon pilinga bolje će upiti i imat će bolji učinak i djelovanje.

Najbolji piling je onaj koji vi sami napravite, pa ukoliko ne znate kako se pravi evo načina na koji treba da to napravite.

Pomiješajte dvije kašićice maslinovog ulja i soli i u tankom sloju nanesite na ruke, te ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga dobro isperite ruke mlakom vodom i namažite hidratantnom kremom.

Povremeno ruke treba nahranite i maskom za ruke. Smjesu od izmiješanog maslinovog ulja i meda nanesite na ruke i navucite pamučne rukavice, te nosite pola sata. Vidjet ćete rezultate.

Zimi svakako obavezno nosite rukavice koje, ne samo da će vam ugrijati ruke nego će ih i zaštititi od vjetra i hladnoće.

I svakako savjet da rukavice nosite dok obavljate kućanske poslove jer ce vas zaštititi od deterdženata i svega što loše utjeće na vaše ruke.