Ponedjeljak , 24 Juni 2019

OVO SU 3 NAJNARCISOIDNIJA ZNAKA


Šta čini narcisoidne ljude toliko fascinantnima na prvi pogled? Je li to njihov nerealan osjećaj vlastite važnosti ili nadmoćan stav?

Umjesto da na svojoj koži otkrivate “čari” odnosa s narcisoidnim prijateljem ili partnerom, nastojite izbjeći zbližavanje. Narcisi su toliko puni sebe i obuzeti svojim potrebama da nisu ni svjesni štete koju čine.

Predstavljamo vam tri najveća narcisa u zodijaku, uz utješnu napomenu da nisu svi pripadnici ovih znakova narcisoidni.

Lav

Njihova je narcisoidnost odmah uočljiva jer stalno žele da budu u centru pažnje i misle da se svijet vrti oko njih. Niko se ne može mjeriti s njima po umišljenosti. Istinski vjeruju da im pripada samo najbolje i odbijaju spoznaju da drugi mogu biti inteligentniji i uspješniji. Ako nešto žele, koristiće se svim zamislivim sredstvima da to dobiju. Podjednako vole materijalna dobra i neopipljive blagodati kao što su počasti, slava i priznanja.

Škorpija

Pripadnici ovoga znaka od djetinjstva pokazuju znakove patološke narcisoidnosti. Nije ih briga koliko će žrtava pregaziti u procesu ostvarivanja svojih ciljeva, a u tome će još i uživati. Nikako se ne mogu otarasiti osjećaja da su najznačajniji u svojoj okolini. Ponekad odbijaju razgovarati s određenim ljudima jer osjećaju da bi im to bilo ispod časti.

Bik

Pazite se Bikova jer su prvaci u pritajeni narcisi. Napajaju se upoređujući se s onima koji lošije stoje. Drago im je kad vide da su drugi u odnosu na njih finansijski i ljubavno uskraćeni. Opsjednuti su sobom te ignorišu tuđe stavove i probleme. Tvrdoglavi i nesavitljivi, ne žele čuti da su možda u krivu. Oglušiće se o krajnje dobronamjerne savjete samo da ne priznaju grešku.

 

Izvor: online