Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Njega lica sa pjegama


pjegava-djevojka

Umivanje lica sa pjegama
Promiješati 1 dl kefira i kašičicu čaja od šipka. Umivati lice ujutru i uveče.

Maska od crne rotkve
Jednu manju, opranu rotkvu nastrugati u 2 dl jogurta i ostaviti preko noći da odstoji. Procijediti kroz gazu i tom tečnošću mazati pjege ili fleke. Posle nekoliko dana pjege i fleke će nestati.

Losion za lice sa pjegama
Potrebno je 50 ml alkohola, četvrtina šolje cvjetova boba i 2 dl ružine vodice. Potopiti cvjetove u alkohol i ostaviti ih u zatvorenoj posudi preko noći. Ujutru ukloniti cvjetove i dodati preostale sastojke.

Losion na bazi ruže za uklanjanje pjega
Potrebna je 3 dl vode, jedna kašika ružine vodice, jedna kašika alkohola i jedna osmina kašičice ružinog ulja. Rastvoriti ulje u alkoholu i dodati ostale sastojke.

Krema za lice sa pjegama
Potrebna je jedna kašika soka od limuna, jedna kapika vodice od pomorandžinog cvijeta, jedna kašika glicerina i jedna i po kašika praha od cvijeta zove. Sve sastojke dobro izmiješati i uveče nanositi na lice. Čuvati u frižideru.

Tečnost za uklanjanje pjega od limuna
Potrebno je 1 dl domaćeg jabukovog sirćeta, cijeli limun isječen zajedno sa opranom korom, dvije kašike alkohola, pola kašičice ulja od lavande i tri velike kašike vode. Potopiti limun u alkohol i ostaviti ga preko noći. Procijediti i dodati ostale sastojke. Ostaviti sve da odstoji i upotrijebiti za predjele lica sa pjegama.

 

Izvor:ljepota i zdravlje