Utorak , 18 Juni 2019

Najposjećenija mjesta na svijetu destinacije za putovanja


Postoje mjesta na svijetu, na ovom prekrasnom planetu Zemlja, koje jednostavno TREBATE posjetiti za vrijeme svog postojanja. Zaista, grijeh je živjeti a ne upoznati i ne posjetiti nove kulture, gradove i ljude. Raznolikost klime, krajobraza, životinjskog i biljnog svijeta koje nudi ovaj planet i ne upoznati ih što više možeš, zato putujte.

Otvaranje vidika, horizonta svakog će putnika učiniti boljim i Evangelistom koji će zauvijek promovirati mjesta kojima je putovao.¸1Primjerice, jeste li ikad čuli za mjesta poput Lotte svijet Everland? Niste?
To su mjesta na koja se nalaze u južnoj Koreji a premašili su brojem posjetitelja mjesta poputTaj Mahal ili Stonehenge. Rast posjeta posjetitelja u tematskim parkovima zabilježena je od 2010. godine.
Primjerice Disneyland Pariz zabilježio je broj posjetitelja ( 10.5 milijuna) isto kao i Sacré-Coeur, a inače dva Disney parka zauzimaju dva mjesta među 10 najposjećenijih mjesta u svijetu.

TIMES SQUARE, NEW YORK – GODIŠNJE POSJETI 39,200,000 POSJETITELJA
2

 

predstave na Broadway-u, mega dućane, svjetleće reklame. Od 2009. godine postoje kafići samo za stanovnike, kako bi se održala mjesta na kojima se druže.

Times Square je kaotičan, užurban ali magičan

CENTRAL PARK, NEW YORK CITY GODIŠNJE POSJETI 38,000,000 POSJETITELJA

3

New York ima mnogo prostranih zelenih površina no niti jedno nije poznato kao Central park. Osim odmaranja na travi u Central park-u možete se voziti u kočiji, posjetiti neobično mali zoološki vrt, klizati na klizalištu ili se po ljeti kupati u bazenu, trčati po stazama, penjati se po stijenama, biti s djetetom u mnogim dječjim parkićima

Projektirali su ga Frederick Law Olmsted i Calvert Vaux 1858.godine. Nalazi se nekoliko umjetnih jezera koji djeluju vrlo prirodno.

DISNEY LAND PARK, ANAHEIM GODIŠNJE POSJETI 15.963,000

POSJETITELJA

4

Ne treba posebno govoriti o Disneylandu zar ne? U SAD u Anaheim-u Disney Land Park koji godišnje posjeti više od 15.963,000 posjetitelja.

LAS VEGAS STRIP GODIŠNJE POSJETI 29,467,000 POSJETITELJA
5

Las vegas ili kako ga još zovi Sin city (grad grijeha) također je pogođen recesijom. No nakon blockbustera Mamurluk, koji je pušten 2009. godine turisti napadaju Las Vegas i žele baš odsjesti u hotelima Caesar's Palace gdje su odsjeli likovi u filmu Mamurluk.

NIAGARINI SLAPOVI GODIŠNJE POSJETI 22,500,000 POSJETITELJA
6

Niagarini slapovi obavijeni granicama Kanade i SAD-a, između Ontarija u Kanadi i države New Yorka. Masivni slapovi spektakularnog vodotoka privuku posjetitelje iz svih dijelova svijeta.

 

ZABRANJENI GRAD -BEIJING POSJETI GODIŠNJE 15,300,000 POSJETITELJA
7

Više od petstotina godina, ovo strogo planirano utočište tradicionalnih građevina bile su centar Kineske vlade i raznim vladara. Za javnost su otvorene tek 1925. godine. Ovdje se nalaze neki od svjetski značajnih artefakata.

 

GRAND BAZAAR, ISTANBUL GODIŠNJE POSJETI 15.000.000 POSJETITELJA
8