Utorak , 18 Juni 2019

Muške navike koje nerviraju žene


Sigurno ste se barem jednom u životu susreli sa navikama koje ima vaš partner, a koje vas nerviraju. Pri tome ne mislimo na dizanje WC daske ili ostavljanje prljavog veša svuda po sobi.

muške navike

Ako zamolite vašeg dragog da nešto popravi u kući vjerovatno vam se desilo da njemu treba sto godina da to uradi. On to ne radi zbog toga što vas ne poštuje, nego zato što njemu to ne predstavlja problem i ne bode ga u oči. Objasnite mu koliko je vama bitno da se to popravi i budite sigurne da će drugi put to uraditi čim mu kažete.

Kada se nešto dogovorite unaprijed, on često zaboravi na vaš dogovor i vaše planove. To je sa njegove strane ružna navika, a vas strašno nervira. Oni uglavnom samo razmišljaju o stvarima koje su mu bitne u tom trenutku, a na ostale zaboravlja. Ne morate da brinete jeste li mu važni, naravno da jeste, ali on je jednostavno zaboravan.

Ponekad se desi da se iznervirate zbog nekih stvari i u tom trenutku vam je neizmjerno potrebna njegova podrška i to u smislu da vas sasluša. Umjesto toga on vam stalno govori da se smirite i vama to još više podiže tlak. Objasnite mu da ste uznemireni i da ne možete da se smirite tek tako.