Ponedjeljak , 17 Juni 2019

Možete li biti prijatelji nakon prekida veze?


Nedavno ste raskinuli sa dečkom sa kojim ste dugo bili u vezi. Kako biste ostali s njim u kontaktu želite da pokušate ostati prijatelji kako ga ne biste zauvijek izgubili. No je li to moguće?
prekid veze
Kada je veza kvalitetna partnera doživljavamo kao najboljeg prijatelja. Prema tome kada raskinemo vezu mi ne samo da gubimo partnera, već gubimo i najboljeg prijatelja. Međutim iako vi smatrate da je lakše da vam bivši partner ostane prijatelj možda je to u stvarnosti nemoguće.

Ukoliko ostanete prijatelj sa vašim bivšim parnerom da li ćete moći da sjedite sa njim opušteno na kafi, a da se ne dodirnete teme vas dvoje? Da li ćete moći da slušate njegove trenutne ljubavne uspjehe? Vjerovatno nećete. Pravi prijatelji mogu razgovarati o svemu, a vi sa svojim bivšim partnerom ne možete.

Ukoliko ste izgubili partnera zajedno sa njim ste izgubili i njegove prijatelje koji su vam zaista bili dragi.

Oni će vas samo podjećati na sve lijepe trenutke koje ste imali zajedno sa svojim partnerom. Tu je naravno i porodica koja je uvijek bila uz vas. Više nema obiteljskih okupljanja koja su vas nekada možda i uveseljavala.

O njima svima možete razgovarati na prvoj kafi, ali kada ispucate te teme o čemu ćete pričati?

Budite svjesni toga da druženja sa bivšim partnerom nisu samo prijateljska, nego su to druženja koja će vas samo podsjećati na vrijeme koje ste nekada provodili zajedno, a više toga nema.

Teško ćete moći biti prijatelji bez obzira da li još uvijek osjećate nešto prema partneru ili ne.

Trebaće vam godine da budete sposobni pričati sa svojim bivšim kao sa najboljim prijateljem. Ukoliko sa bivšim partnerom ostanete u prijateljskoj vezi uvijek će vam nedostajati onaj dio gdje ste vi bili kao par. Prema tome najbolje bi bilo da vi sami odlučite da li ste spremni ostati sa bivšim prijatelj nakon veze.