Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Maske za bezbojnu kožu


1314609323_309.875x480

Naročito u zimskim mjesecima, kada je usporen metabolizam organizma, dolazi do pojave bezbojne, odnosno, blijede kože lica. To znači da je usporena cirkulacija, a samim tim i snabdijevanje kože hranjivim sastojcima..Zato je koža blijeda, bezbojna i djeluje umorno. I u ovim slučajevima možete se osloniti na blagotvorno dejstvo maski iz prirode. Maske koje sadrže nanu, hamamelis ili matičnjak, povoljno djeluju na kožu, tako da licce posstaje svježe i rumeno.

Maska od matičnjaka
Za ovu masku je potreban čaj od matičnjaka, dvijee kašike ječmenog brašna i jedna kašika svježe mljevenog matičnjaka. Treba uzeti par kašika čaja od matičnjaka, dodati ostale sastojke, dobro promiješati i staviti masku na lice. Posle 20 minuta lice isprati mlakom vodom.

Maska od hamamelisa
Za ovu masku potrebno je kašičicu hamamelisove vodice izmiješati sa dva mala oljuštena i izgniječena paradajza. Ovu masku nanijeti na lice, prekriti vlažnom gazom i ostsaviti da stoji 15 minuta. Nakon toga lice isprati mlakom vodom.

Maska od nane
Potrebna je jedna kašika svježih listova nane i 2 dl biljne slatke pavlake. Listove sitno isjeći, promiješati sa pavlakom, masku nanijeti na lice i prekriti vlažnom gazom. Posle 15 minuta lice isprati mlakom vodom.

Maska od krastavca
Poznato je djelotvorno dejwstvo krastavca na osvježenje kose. Na očišćeno lice staviti kolutove svježeg krastavca i ostaviti dvadesetak minuta. Posle ove maske koja koži daje vitamine, mekoću i svježinu, nije potrebno umivanje.

 

Izvor:ljepota i zdravlje