Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Maska za shu kožu


25107_11_iff

Suh, topal ili hladan vazdu u zatvoreni prostorijama ili napolju naročito šti prirodno suhoj koži ili onoj koja star. Maske sa hmeljom, koprivom ili bademovim uljem su veoma pogodne za ovaj tip kože.

Maska za otklanjanje grube kože i crvenila
Ova maska se pravi od nevena. Treba izmiješati jednu kašičicu tinkture od nevena sa jednim žumancetom i tu smjesu nanijeti na lice kozmetičkom četkicom. Posle 15 minuta masku isprati mlakom vodom.

Maska za isušenu i iritiranu kožu
Za ovu masku je porebna jedna kašičiac ulja od žalfije, jedan manji krompir i kašičica maslinovog ulja. Oljušten krompir obariti, izgnječiti i izmijšati uljem od žalfije i maslinovim uljem. Nanijeti masku na lice, ostaviti da djeluje 20 minuta, zatim isprati mlakom vodom.

Maska za od žumanceta za suhu kožu
Za ovu masku uzeti žumance i dobro ga izmiješati sa pola kašičice brašna. Dodaje se onoliko brašna koliko je potrebno da žumance ne bude suviše tečno. Nanijeti na lice i držati dok se maska osuši i popuca. Oprati toplom vodom.
Ćelije odma upiju lecitin iz jaja, koji koži vraća mekoću i elastičnost. Jaje je hranjivo i sprečava isušenost kože. Pri tom je perpuno vitamina i minerala.

Maska za isucalu i crvenu kožu
Za ovu masku potrebno je četiri kašike čaja od podbela, dvije kašike ovsenih pahuljica i kašičica vode. Promiješati dobro sve ove sastojke, nanijeti masku nalice i držati je 20 minuta. Isprati mlakom vodom.

 

Izvor:ljepota i zdravlje