Utorak , 18 Juni 2019

Mapiranje lica: Prištići govore o Vašem zdravlju !


mapiranje-lica

Često se iznenadimo kada jutro dočekamo s bubuljicom koja sinoć nije bila tu. Jedna ili dvije nisu problem, ali kad ih bude više i to na jednom dijelu lica, zapitamo se da li su hormoni ili što nam se uopće događa ?…

Drevni crtež karte lica, pomoći će Vam da identificirate uzrok Vaših mrlja, dijeleći lice u nekoliko sekcija kao što su čelo, brada i nos, razumijevajući druge ‘zone’.

Svaki dio odražava različite dijelove vašeg unutarnjeg zdravlja, pa ih uz pomoć bubuljica možete prepoznati.Područje prištića na Vašem licu, usporedite sa označenim poljima na slici, a u teksu ispod saznajte značenje…

Zone 1 & 3: Problemi sa probavom

Čokolada i bubuljice su zadana kombinacija, ali u globalu, visok sadržaj masti u vašoj prehrani vodi do bubuljica na Vašem čelu. Očistite prehranu sa zelenim čajem i povećajte unos vode kako bi i vaše čelo bilo čisto.

Zona 2: Problemi sa jetrom

Alkohol i mliječni proizvodi su provikan kad glavni uzročnici za ovu zonu, obično kao alergijska reakcija na hranu. Posavjetujte se sa svojim liječnikom, ako se brinuti oko intolerancije na određene proizvode.

Zone 4., 6., 8 & 10: Problemi sa bubrezima

Bubuljice blizu ušiju i tamni krugovi oko očiju mogu biti uzrokovani dehidracijom. Obavezno pijte dovoljne količine tekućine, i to najmanje 8 čaša vode dnevno, izbjegavajući kavu, tamne i čajeve i so – kad god je moguće.

Zona 7: Problemi sa srcem

Ovo područje kože je puno proširenih pora, pa osigurajte da četkice za šminku i sve što prinosite ovom dijelu bude čisto. Pokušajte smanjiti visok krvni pritisak kako bi se ovo područje očistilo. Zamijenite ‘loše’ masti sa svježim voćem, povrćem, orašastim plodovima, ribom, ali se konzultirajte i sa liječnikom oko svih briga koje imate oko vašeg srca.

Zone 5 & 9: Problemi sa dišni sistemom

Ako ste pušač, možete primijetiti više akni na vrhu brade. Ali bili pušač ili ne, povećanjem izlaganja svježem zraku s dugim i redovitim šetnjama, učinit će čudo da bi vaša koža bila njegovana koža.

Zone 11 & 13: Hormoni

Za mnoge žene ove zone su ključni indikatori stresa i poremećenog rada hormona, posebno oko ‘onog’ perioda u mjesecu. Iako se može malo uraditi kako bi se smanjili ovi poremećaji, zdrava prehrana i dosta fizičke aktivnosti sigurno neće odmoći.

Zona 12: Trbuh

Ako Vaša prehrana sadrži mnogo teške i visokokalorične hrane, razmisliti o detoksacija dodavanjem više vlakana i više tjelesne aktivnosti kako bi potpomogli probavu.

Zona 14: Bolest

Bubuljice ovdje pokazuju da se Vaše tijelo bori protiv bakterija. Usportie tempo ako se ne osjećate dobro i pijte dovoljno vode kako bi dali Vašem tijelu vremena da se relaksira.

Izvor : narodnilijek.com