Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Kuhinje jarkih boja


Poslije zamjerki da moderne kuhinje djeluju hladno, dekorateri su odlučili da naprave veliki preokret u dizajniranju kuhinja, pa su stavili naglasak na upečatljive boje na svim elementima.

kuhinja jarkih boja

Kuhinje su mnogima omiljeni dio doma, zato ih uređuju s velikom pažnjom. Prethodnih sezona u trendu su bili supermoderni modeli, kojima su mnogi zamjerali da djeluju hladno i prilično “anemično” u formi i dezenu, tako da nisu asocirale na ukusne đakonije.

Dekorateri su zato odlučili da naprave veliki preokret u dizajniranju kuhinja, a ovaj trend će svakako obilježiti interijere u narednim godinama.

Naglasak je na bojama, i to, prije svega, upečatljivim, a bogati kolorit poželjan je, kako na frontovima, tako i na zidnim pločicama, kuhinjskim aparatima, posuđu, blagovanje garniturama …

U većini suvremenih domova, bez obzira na kvadraturu, kuhinje su u sklopu dnevnog boravka, tako da je novi trend mnogo zahtjevniji iu estetskom smislu jer nije lako uklopiti narančaste, kivi zelene, crvene ili šarene elemente s ostalim namještajem i bojama.

Ipak, novim rješenjem je sada kuhinja postala mnogo živahniji i dekorativniji kutak, možda čak i najatraktivniji u domu.

Posebno su zanimljivi i dinamični modeli s raznobojnim frontovima.

Što se tiče materijala, i dalje je aktualan medijapan, inoks i stakleni detalji zbog visokog sjaja i lakog održavanja, mada se ponovno vraća u modu i puno lakirano drvo.

Za one kojima jarki frontovi djeluju previše naglašeno za kuhinjski ambijent ili se ne uklapaju vizualno u interijer, dekorateri predlažu da novi trend i bogatiji kolorit istaknu kroz detalje, primjerice na kupaonskim pločicama, bordurama, zidnim panoima ili raznobojnim naljepnicama.