Utorak , 18 Juni 2019

Koja je Vaša novogodišnja odluka ? Pogledajte ovdje..


Novogodišnje odluke najčešće stvarno planiramo da ostvarimo, ali putem ih nekako jednostavno odlučimo ignorisati i prebaciti za neko drugo vrijeme. Ove ćete novogodišnje odluke ipak uspjeti da “održavate” na životu, samo bi trebalo da pronađete onu koja odgovara vašem horoskopskom znaku.

Ovan – biti strpljiviji

Ovnovi su često nestrpljivi i brzopleti, zbog čega vrlo često nešto započnu, ali nemaju strpljenja da to i završe. Novogodišnja odluka o strpljivosti za ovnove bi mogla da bude najvažnija.

Bik – cijeniti ono što imate

Bikovi se toliko bave stvarima koje bi htjeli da imaju, da često zaborave da budu zahvalni za ono što već imaju. Zbog toga su često i nezadovoljni jer stalno jure za novim stvarima koje još nisu njihove.

Blizanci – usporiti

Blizanci uvijek negdje žure i ganjaju što više stvari odjednom, zbog čega su često pod stresom. Novogodišnja odluka o usporavanju je idealna za ovaj znak.

Rak – gledati na stvari pozitivnije

Ovaj znak je sklon pesimizmu, a upravo je bijeg od pesimizma savršena odluka za rakove. Obrišite iz života ljude koji vas deprimiraju i okružite se pozitivom.

Lav – slušati druge

Lavovi su lojalni prijatelji, ali često loše slušaju druge i na tuđe probleme odgovaraju svojima. Zato je to savršena novogodišnja odluka za lavove baš to – slušati druge.

Djevica – zauzeti se za sebe

Uvijek spremne pomoći drugima, djevice često postaju tuđi otirač i netko koga drugi vole iskorištavati. Novogodišnja odluka o zauzimanju za sebe je za djevice put u puno sretniji život.

Vaga – naučiti reći NE

Vage su sklone činjenju usluga za druge, čak i onda kada to stvarno ne žele da rade. Zbog toga bi vage trebale naučiti reći NE, što je idealna novogodišnja odluka za njih.

Škorpija – više vjerovati ljudima

Škorpije često na razočaranje reagiuju povlačenjem, a ako ih je neko povrijedio, sve su manje skloni da vjeruju ljudima. Novogodišnja odluka koju bi trebali donijeti škorpije je ona o davanju šanse drugima, pogotovo kad je riječ o povjerenju.

Strijelac – prestati se udaljavati od ljudi

Strijelci se zbog stresa povlače u sebe, zbog čega se polako udaljavaju od ljudi. Nova godina je savršen razlog da se to promijeni.

Jarac – staviti sebe na prvo mjesto

Jarcima je često neugodno reći šta stvarno osjećaju, a samim time i izboriti se za sebe. Staviti sebe na prvo mjesto zvuči kao sebična odluka, ali jarcu baš to i treba.

Vodolija- manje multitaskinga

Vodolije vole da se “natovare” sa što više zadataka, zbog čega su često pod stresom jer ne mogu stići baš sve. Manje multitaskinga idealna je odluka za vodolije.

Ribe – boriti se za svoje snove

Ribe su kreativci koji imaju puno ideja, ali vrlo često i premalo hrabrosti da ih realiziraju. Novogodišnja odluka o borbi za svoje snove je savršena prilika da se to promijeni.

 

Izvor: online