Utorak , 18 Juni 2019

Kako njegovati suhu kožu


njega-lica

Zimi nam najviše tegoba zadaje suha koža. Izložena je vjetru i hladnoći te zbog toga brže puca, ljušti se i suha je. Suhoća kože ne mora biti produkt izravno povezan s vanjskim utjecajima, ali pod njima koža brže gubi važnost, elastičnost i brže stari. Zbog toga kožu treba njegovati i spriječiti što više djelovanje vanjskih utjecaja na nju. Da bi oporavili suhu kožu i spriječili produbljivanje problema slijedite naše savjete.

Piling kože

Za zdravu, lijepu i mladu kožu najvažnije je ukloniti mrtve stanice kože da bi se koža mogla obnoviti i da nove stanice kože zamjenjuju stare i suhe. Piling možete raditi dok god osjećate ljuskice i grubost pod prstima. Naravno pri tome izbjegavajte agresivnost i predugo trljanje. Piling kože možete raditi u profesionalnim kozmetičkim salonima, ali i kod kuće. Također možete piling napraviti sami od sastojaka iz kuhinje, ali i kupiti gotovi. Vjerojatno će vam trebati neko vrijeme dok ne shvatite koji piling vam najbolje odgovara, ali uz savjet stručnjaka nećete dugo lutati.

Zaštita kože

Koža je naš najveći organ i ako je ne pazimo, na njoj će najprije biti vidljivi znakovi starenja. Sve što nanesemo na kožu ulazi u naš krvotok pa samim time štiteći kožu, štitimo svoje tijelo. Ljeti je važno nanositi kreme sa zaštitnim faktorom, ali to nije loše činiti niti zimi. Jednako kao što kožu mažemo ljeti nakon izlaganja suncu da je hidratiziramo, tako moramo i zimi prije izlaska na hladnoću.

Kako je koža ljeti izložena štetnim utjecajima tako je i zimi, no to ne znači da trebalo izbjegavati uživanje na suncu kao niti zimske radosti poput skijanja, klizanja i drugih. Prije izlaska na hladnoću ili na sunce, kožu dobro zaštitite pa ćete bezbrižnije uživati i nećete toliko brinuti hoćete li sutra imati posljedice.