Utorak , 18 Juni 2019

Kako da odaberete pravilnu hranu za ribice?


Ukoliko imate ribice ili kornjaču kao kućnog ljubimca morate da odaberete i pravilnu hranu za njih. U nastavku članka možete pročitati kako da odaberete pravilnu hranu.

hrana za ribice

Kada su ribice u pitanju za njih možete naći hranu u nekoliko različitih oblika, kao što su listići, granule, sirova hrana i zamrznuta hrana. Prema tome nemojte kupovati prvu hranu na koju naiđete, već se raspitajte koja hrana je dobra za vrstu ribica koje vi imate. U tome će vam najbolje pomoći prodavac u zoo centru.

Ribice ne biste trebali hraniti više od dva puta dnevno, ali kod svog veterinara se raspitajte da li se možda vaša vrsta ribica hrani na drugačiji način.

Kada su kornjače u pitanju one vole mnogo da jedu.

Uglavnom ćete primijetiti šta god stavite pred svoju kornjaču da je ona pojela. Prema tome dovoljno je da je hranite jednom dnevno, jer na taj način će ona zadovoljiti svoje dnevne potrebe. Kupujte specijalnu hranu za kornjače i potrudite se da ona sadrži najmanje 35% proteina, kalcij i vitamin A. Kornjači možete dati i mrkvu, paradajz, zelenu salatu, gliste i cvrčke koje možete da kupite u pet šopovima.