Ponedjeljak , 24 Juni 2019

Kada otkrijete što mogu obična voda, jabuka i cimet, smjesta ćete ih pomiješati


voda-jabuka-cimet-01

Osim što je jeftin, ukusan i bez kalorija, predstavljamo vam napitak koji ima tri zdravstvena učinka: čisti organizam od otrova, ubrzava metabolizam i pomaže kod mršavljenja.

Osim jabuke, osnovni sastojak ovog napitka je cimet. Antioksidansi iz njega stabiliziraju naime razinu šećera u krvi i smanjuju žudnju za ugljikohidratima, ne potičući pritom pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor uspješnog mršavljenja.

Redovno provociranje inzulina pospješuje taloženje masnoća u tijelu. Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje inzulina bit će pod kontrolom, što će omogućiti uspješno topljenje masnih naslaga.

Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola kašićice cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg kolesterola, a on vam također pomaže kod loše probave te utječe na smanjenje triglicerida.

Pripremite stoga vodu s jabukom i cimetom, koja sadrži nula kalorija. Ono što vam treba je: jabuka, jedan štapić cimeta (ili čajna kašićica cimeta u prahu), te oko 1,5 do dvije litre prokuhane ili filtrirane vode.

Isjeckajte na kriške jabuku, dodajte cimet i prelijte vodom. Pustite neka odstoji sat do dva, te pijte tokom dana kad god poželite.

Kombinacija jabuke i cimeta fantastično regulira metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminirajući višak zadržane tekućine iz organizma.

Izvor: receptisastilom.com