Utorak , 18 Juni 2019

Jutarnje navike koje bi vam mogle upropastiti cijeli dan


jutarnje-navike

Možda ne možete kontrolirati na koju ćete nogu ustati, ali svakako možete kontrolirati ono što se događa nakon što izađete iz kreveta.

Puno toga može pokvariti sliku idealnog jutra, gužva u prometu ili iznenadni pljusak… Na neke stvari jednostavno ne možemo utjecati. S druge strane ima i onih zbog kojih smo sami krivi. Promijenite jutarnje ponašanje i dan će vam biti ljepši, te ćete imati više energije.

Prerano pijete kavu

Postoji li stvarno loše vrijeme za kavu? Da. Čim ustanete, nivo energije prirodno raste, pa vam kava može stvoriti višak energije zbog čega ćete biti nervozni. Najviše koristi od kave imat ćete ako je popijete sat vremena nakon buđenja. Razina energije tada počinje strmoglavo padati, pa će vam kava pomoći da je održite do poslijepodneva.

Doručak vam je preskroman

Šaka bobica pomiješana s grčkim jogurtom možda zvuči kao zdrav doručak, ali neće vas održati sitima do poslijepodneva. Ne samo da to nije dovoljno hrane, nego takvom doručku nedostaju neke hranjive tvari koje će vas držati sitima do sljedećeg obroka. Zasitan doručak trebao bi se sastojati od 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljikohidrata i malo zdrave masnoće.

Čim otvorite oči provjeravate e-mail i poruke

To je grozna navika koje se što prije trebate riješiti. Provjeravanje maila čim otvorite oči pravi je put do stresa za cijeli dan. Umjesto da odmah mislite na posao, započnite dan aktivnostima koje vas opuštaju – vježbajte, popričajte s ukućanima – tako ćete biti produktivniji i kreativniji, a to će vam na poslu biti isplativije.

izvor: net.hr