Utorak , 18 Juni 2019

ISPROBAJTE: Jedan minut i glavobolja nestaje


kako-se-rijesiti-glavobolje-01

Glavobolja je najčešća neprijatna pojava koja vrlo brzo može da nas izbaci iz takta. Uzroci glavobolje kao i intenzitet bola su vrlo različiti, a prije nego što posegnete za tabletom isprobajte ova tri efikasna trika za koja vam treba svega jedan minut!

Olovka

Kada smo nervozni, napeti i pod stresom, često podsvjesno stiskamo zube, čime napinjemo mišić koji povezuje vilicu i slijepoočnicu što rezultuje glavoboljom. Da biste to spriječili, jednostavno zagrizite drvenu olovku, što će onemogućiti rad mišića vilice i opustiće ih, čime ćete tako spriječiti bolove.

Nana

Ako imate probleme s upalama sinusa i alergijama, masirajte čelo pomoću eteričnog ulja nane. U dlan stavite malo bebi ili maslinovog ulja i nekoliko kapi ovog eteričnog ulja. Prstom ih izmješajte, nanesite na čelo, područje sinusa pored nosa i na područje slijepoočnice laganim, kružnim pokretima masirajte lice oko minut, a po želji možete i duže.

Akupresura

Akupresura je drevna tehnika koja uz pomoć određenih tačaka na tijelu može da ublaži ili pak da riješi brojne tegobe. Pronađite mjesto na gornjem dijelu šake gdje se sastaje kost kažiprsta i palca. Pritisnite mjesto palcem i kažiprstom i vrlo sporim pokretima (tri do četiri kruga u minuti) masirajte mjesto u trajanju od minute ili duže.

izvor: blogspot.com