Ponedjeljak , 17 Juni 2019

Greške koje pravite prilikom šminkanja


Žene obično misle da znaju sve što bi trebale znati kada je o šminkanju riječ. Ali, baš kada ste ubijeđeni da sve radite najbolje, najčešće se desi i da pogriješite.
šminka greske
Otkrivamo vam koje su to najčešće greške pri šminkanju kako ih ne biste ponavljali.

Vidljivi prelazi

Kada koristite nekoliko nijansi sjene obavezno stopite linije kako se šminka ne bi činila izvještačenom. Prelaz kistom stopite kako bi se nijanse stopile i očima dale dubinu.

Sjena na donjem kapku

Ako želite izbjeći umoran izgled, sjenu na donji kapak nanosite tik uz liniju trepavica. Nemojte pretjerivati sa bojom kako ne biste vizualno smanjili oči.

Svjetlucava sjena na cijelom kapku

Iako pomažu da postignete svježiji izgled, svjetlucave sjene nikako ne biste trebali nanositi na cijeli kapak, osim ako ne želite naglasiti linije i bore. Koristite mat sjene, a svjetlucavu svijetlu sjenu nanesite tek ispod luka obrva.

Šminkanje aplikatorima iz sjene

Aplikatore koje dobijate uz sjenu zamijenite kistovima kako biste što lakše postigli željeni izgled. Kistom ćete u jednom potezu nanijeti više sjene i lako ispraviti greške.

Ne koristite olovku za usne

Karmin bez olovke za usne lakše će se razmazivati i neće biti pretjerano postojan. Osim toga, uz pomoć olovke usne ćete savršeno uokviriti, pa će karmin izgledati mnogo bolje.