Ponedjeljak , 27 Maj 2019

Genijalna maska za čišćenje lica – od samo dva sastojka


maska za čišćenje licaOdržavanje kože čistom prvi je i ključni korak u njezi lica.

Osim svakodnevnog pranja lica blagim gelom te čišćenja losionom ili micelarnom vodicom, najmanje jednom tjedno poželjno je svojoj koži priuštiti i malo temeljitije čišćenje kako bi se uklonila prljavština koja se nakuplja u porama.

Iako na tržištu postoje brojni proizvodi koji učinkovito obavljaju i taj dio posla, brojne poznate ljepotice i beauty blogerice kunu se u jednostavnu i učinkovitu masku za čišćenje lica iz kućne radinosti – od samo dva sastojka.

Kako bi pripremili ovu masku treba vam jedno jaje, točnije njegov bjelanjak i sok od pola limuna. U pjenasto umućeni bjelanjak doda se malo soka limuna, a dobivena smjesa nanosi se na lice i ostavlja djelovati deset do petnaest minuta. Maska se s lica uklanja temeljitim umivanjem toplom vodom.

Osim što će dubinski pročistiti pore i zategnuti kožu, zahvaljujući soku limuna koža će upiti priličnu količinu vitamina c, nužnog za njeno održavanje mladom i zdravom, a redovitom primjenom ove maske, s vremenom će s lica izblijediti tamne mrlje i eventualni ožiljci od akni.

Masku od bjelanjka i limuna preporuča se koristit jednom tjedno.