Ponedjeljak , 24 Juni 2019

COOLPAD PREDSTAVIO NAJBEZBJEDNIJI TELEFON NA SVETU


1

Kompanija Coolpad je predstavila svoj novi telefon Coolpad MAX, koji je svoje priznanje „Najbezbedniji telefon na svetu“ dobio na CES-u u Las Vegasu. Coolpad MAX smešten je u ojačano aluminijumsko kućište (152 x 75,5 x 7,6 mm), koje je peskareno i anodizirano kako bi imalo premijum i eskluzivni izgled. Njegovo kućište je dopunjeno Gorilla glass 4 ekranom, sa 2.5D zaobljenim ivicama i prednjom površinom na kojoj ne ostaju otisci prstiju, kao i brzim čitačem otiska prstiju na poleđini.

Coolpad MAX ima masu od 170g, poseduje FullHD ekran od 5,5 inča i ima prostranu internu memoriju od 64 GB (koju možete proširiti microSD karticom), a koja Vam daje mogućnost da sa sobom nosite većinu Vaših video klipova i muzike.

Pokreće ga osmojezgarni procesor Qualcomm Snapdragon 617 MSM8952, 1,5GHz, Cortex A53 sa Adreno 405 GPU i poseduje veliku količinu RAM-a od čak 4GB RAM. Sve ovo je upotpunjeno sa Li-ion baterijom kapaciteta 2800 mAh.

2Coolpad MAX je 4G LTE telefon sa opcijom Voice over LTE i koristi Android 5.1 (Lollipop) operativni sistem, kao i Cool korisnički interfejs 8.0.

Coolpad MAX omogućava korišćenje drugog virtuelnog telefona na istom uređaju. Korisnik se može ulogovati na Dual Space, gde može bezbedno smestiti svoje privatne fotografije, video materijale i dokumenta, ili može obavljati privatne pozive, četovati ili slati poruke. Dual space na Coolpad MAX pametnom telefonu omogućava korisniku da registruje dva različita naloga i koristite ih za drugi nalog od mnogobrojnih aplikacija koje ne traže autentifikaciju putem broja kartice mobilnog telefona.

 

3

Čitač otiska prstiju se može programirati na do 5 prstiju i tako se mogu izvršavati različiti zadaci na telefonu, kao što su: pozvati prijatelja, praviti brze fotografije/selfije ili početi snimanje dok se razgovara (bez zvučne notifikacije početka snimanja). Druga generacija Coolpad čitača otiska prstiju je brza, reaguje za samo 0,3 sekunde i može skenirati otiske prstiju u svim pravcima.

4

Coolpad MAX ima kameru od 13 Mpx sa opcijom ISOCELL CMOS, koja donosi više svetla, ali i manju interferenciju boja. Objektiv sa 6 elemenata i f/2.0, smanjuje distorziju boja kako bi napravio sjajnu fotografiju. Od naprednih opcija u PRO modu ima promenu balansa bele boje, ekspozicije, ISO, fokusa i kontrasta. Sa selfi kamerom od 5Mpx se može ulepšati autoportret sa više nivoa ulepšavanja obuhvatajući izbeljivanje, glatkoću, stanjivanje i korekcije očiju.