Ponedjeljak , 17 Juni 2019

Čišćenje namještaja je tako jednostavno


Svaki namještaj je napravljen od drugačijeg materijala i zahtjeva posebna sredstva za čišćenje. Ukoliko ne želite kupovati specijalna sredstva, možete naći alternativu iu svom domu.

čišćenje namještaja

Namještaj se najčešce izrađuje od drveta, pa tako ovisno od vrste drveta koristimo različita sredstva za čišćenje. Orahovinu je najbolje čistiti mlijekom, a ako na njemu ima ogrebotina možete ih ukloniti utrljavanjem jezgre oraha.

Ebanovinu čistite vazelinom. Nakon što nanesete vazelin pustite ga da stoji i da se upije u drvo. Višak uklonite krpom i ulaştı vunenom krpom.

Drvo koje nije lakirano posebno je osjetljivo, pa biste ga trebali čistiti samo mokrom krpom, a ako ima dijelova koji su jako zaprljani čistiti ih šmirglom.

Lakirani namještaj čistite smjesom od pčelinjeg voska. Jako ga je teško pronaci na našem tržištu, pa bi bilo dobro da kupite sredstvo koje sadrži ovu tvar.

Ukoliko imate male ogrebotine na nameštaju upotrebite kremu za cipele i premažite oštećene površine. Mrlje od čaša ćete najbolje otkloniti mešavinom maslaca, majoneza i pepela od cigareta.

Pleteni nameštaj je jako teško čistiti, pa tako jednom godišnje četkajte najmeštaj sa vodom u koju ste dodali malo soli, a ako je nameštaj svetao, nakon čišćenja ga premažite limunom. Ako vam pleteni nameštaj puca premažite ga uljem od limuna kako biste mu vratili eleastičnost.