Ponedjeljak , 27 Maj 2019

Apple Watch dosadi već za 6 mjeseci


Apple watchČak 33 % „nosivih uređaja“ vlasnicima prestane biti interesantno nakon 6 mjeseci sudeći po istraživanju firme GfK.

Mnogi i dalje predviđaju svjetlu budućnost napravicama poput Pebble-ovog pametnog sata, Google-ovog Android Wear-a i nadolazećeg Apple Watch-a.

Statistike do kojih su došli u GfK, vezane uz rješavanje nosivih uređaja, mnogima su bile iznenađujuće, no u obzir moramo uzeti činjenicu da većina takvih uređaja nije kupljena s namjerom već su dobiveni prilikom produljenja ugovora i sl.

U istraživanju se također ističe podatak da su najuspješnije kompanije one koje se konstantno prilagođavaju potrebama svojih kupaca. Primjerice, pametni sat kupci prvenstveno upotrebljavaju za pregledavanje notifikacija, no kada na njemu postoji i opcija za podešavanje termostata u njihovoj kući, tada on postaje mnogo korisniji.

Unatoč pojačanoj brizi oko njihove funkcionalnosti, pametni satovi čine samo 11 % na ukupnom tržištu nosivih uređaja, a najviših 39% čine uređaji za praćenje zdravstvenih i fitnes čimbenika. Miljenica sportaša, naročito pri adrenalinski orijentiranim sportovima, i dalje ostaje GoPro kamera koja zauzima 24% tržišta, a preostalih 26 % odlazi na pametne narukvice i satove.

Jedan od najvjerojatnijih razloga za to što tržište za takve uređaje ne cvijeta jest njihova cijena. Iz istraživanja proizlazi podatak da čak 28 % potrošača tvrdi da je cijena najvažnija stvar koju gledaju prilikom donošenja odluke o kupnji. Eric Micigovsky, Pebble-ov izvršni direktor, predviđa da će ovom tržištu, poput onog pametnih telefona, trebati neko vrijeme da bukne, a skok se očekuje izlaskom Apple Watcha nekada tokom iduće godine.

Izvor : ictbusiness.info