Utorak , 18 Juni 2019

7 savjeta za dugotrajnije nokte


nokti-manikura-02Većina žena obožava lakirane nokte jer izgledaju lijepo i njegovano. Ako sami lakirate nokte, onda vam najveći problem sigurno predstavlja dugotrajnost. Naime, čak i skuplji lakovi imaju jednu manu – kratko traju na noktima i već nakon nekoliko dana počinju da se gule s nokta.

Stoga smo malo istražili šta učiniti da bi lak potrajao duže, a savjete na koje smo naišli vam otkrivamo u nastavku. Riječ je o prilično jednostavnim i posve besplatnim trikovima koje svakako vrijedi isprobati jer uistinu djeluju.

1. Pripremite nokte

Prije nanošenja laka uvijek bi trebalo da dobro očisitite nokte skidačem laka za nokte, čak i ako nemate nalakirane nokte od prije. Naime, nokti imaju svoju prirodnu masnoću koja ih štiti, a ta masnoća skraćuje vijek trajanja laka na noktima pa ju je prije lakiranja potrebno odstraniti.

2. Nanesite bazni lak

Lak za nokte bolje će se primiti ako prvo nanesete bazni lak za nokte. Bazni lakovi nisu skupi i dobar su odabir jer popunjavaju praznine na noktu i lak čine otpornijim čime mu se produžava vijek trajanja na noktima i do nekoliko dana. Takođe, možete nanijeti i završni lak.

3. Lakirajte nokte nakon tuširanja

S obzirom na to da topla voda ne odgovara svježe nalakiranim noktima, nanesite lak tek nakon tuširanja želite li da vam on što duže ostane sjajan i neoštećen. Naime, nagla promjena temperature i para od tople vode mijenjaju strukturu laka pa on može da popuca.

4. Rashladite nokte

Hladnoća zgušnjava lak, dok ga toplina čini rijetkim. Stoga lakirajte nokte što dalje od radijatora. Lak će se bolje fiksirati uz nokat ili bazu ako ga nanosite na hladnom mjestu. Dobro je prije korišćenja lak staviti u frižider na sat vremena jer ćete ga tako lakše i urednije nanijeti.

5. Birajte svijetlije i metalik nijanse

Kod tamnih nijansa lakova za nokte lakše se uočava svaka strugotina na noktima pa bolje birajte svijetlije nijanse. Isto tako, poznato je da lakovi koji u sebi sadrže šljokice ili sitna zrnca dulje traju, a i izgledaju vrlo glamurozno. Jedina im je mana što se zaista teže skidaju, ali ponekad se isplati ako želite da vam lak potraje što duže.

6. Budite strpljivi kad se lak suši

Kada nalakirate nokte, budite mirni i nemojte ništa raditi rukama barem dvadesetak minuta. Gledajte televiziju ili jednostavno mirno sjedite. Nakon što se lak osuši, stavite nokte ispod mlaza hladne vode jer se time ubrzava učvršćivanje laka, a vaši nokti će biti otporniji na ogrebotine.

7. Mažite nokte uljem

Nabavite hranljivo ulje za nokte i njime svakodnevno mažite svoje nokte. Nokti će biti ljepši i čvršći, a i vaš lak će potrajati mnogo duže.

Izvor : ljepotaizdravlje.ba