Ponedjeljak , 27 Maj 2019

4 trika koji vam noge čine dužima i vitkijima


Iako možda niste blagosloveni visinom i oblikom nogu koji biste željeli, to ne znači da ne možete stvoriti iluziju dugih i vitkih nogu.

Štaviše, određeni trikovi, tačnije načini oblačenja, mogu vam pomoći da stvorite tu iluziju i da se, samim tim, osjećate bolje u svom tijelu, kao i prilično samopouzdanije.

Visoki pojas

13-430x580-01

Zapravo je prilično očigledno kada porazmislite o tome: visoki pojas će vam odmah pomoći da vaše noge izgledaju duže. Umjesto naglašavanja prirodne linije struka, birajte pantalone sa visokim pojasom. Uparite ih sa štiklama i odmah ćete se osjećati samopouzdanije.

Duža haljina

23-430x580-02

Prekrijte koljena i vaše noge će izgledati “beskonačno” duge. Haljina dužine do pola lista može vam pomoći da to i postignete. Kombinujte je sa gležnjericama ili štiklama i spremni ste za večernji izlazak.

Pantalone i cipele koje se podudaraju

33-430x580-03

Iluziju dužih nogu možete postići i ako nosite pantalone i cipele u bojama koje se podudaraju. Kako to funkcioniše? Oko “posmatrača” će putovati od vrata preko struka do cipela te se neće zaustaviti na vašim zglobovima.

Široka suknja

53-430x580-04

Suknja koja se širi laska svim figurama, ali je posebno dobra za kraće noge. Njena lepršava dužina će, zapravo, dati iluziju dužih nogu. Možete je kombinovati sa štiklama ili gležnjericama.

Izvor: minimagazin.info