Četvrtak , 25 April 2019

Uvukao vam se duhanski dim u garderobu? Evo kako da ga uklonite!


 

2hqvx94

 

 

Je li sinoćnja žurka bila dobra? Poslije večerašnje reprize situacija će biti ista!
Kosa i garderoba užasno će smrdeti na duvanski dim.

Kada je reč o pamučnim stvarima, imajte na umu da neke od njih ne mogu odmah da se bace na pranje. Umjesto toga, okačite ih na vešalicu i ostavite preko noći na terasi da bi se one dobro izluftirale. Možete i mirisom isprskati orman i tada u njega složiti stvari koje ste prethodno skinuli sa sebe.

 

Međutim, kada je u pitanju kožna garderoba, sve postaje malo komplikovanije i stvari zahtijevaju detaljniju zaštitu. Uzmite parče vate, natopite je u jabukovo sirće i blago premažite cijelu jaknu.

 

Ukoliko imate jaknu od prevrnute kože, pamučnom krpom umočenom u čistu vodu prijeđite preko cijele površine jakne. Pazite ako je antilop u boji, voda može da je skine. Međutim, i za to ima lijeka: ravnomerno prijeđite krpom i niko neće primjetiti da se skinulo malo boje.

 

Situacija je najkomplikovanija kada je reč o stvarima koje su izrađene od vune.

 

Preko džempera ili jakne sipajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoji oko pola sata. Onda usisivačem skinite sodu bikarbonu. Trebalo bi da znate da je soda bikarbona sjajan prirodni dezodorans.

 

Važno je samo da svoje stvari nikada ne stavljate u orman dok ih niste prethodno dobro izluftirali i istresli. Vaša garderoba će tako povratiti svoj miris, a neprijatni mirisi duvanskog dima i sinoćnog provoda neće ostavljati svoj užasni trag. Sve to treba i te kako primenjivati, posebno ukoliko spadate u redove nepušača.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*