Subota , 25 Maj 2019

Svjež izgled lica u samo 4 koraka


svježe-liceOsnova ljepota svake žene je lijepa i njegovana koža. Da biste postigli svjež i zdrav izgled potrebno je da je pravilno njegujete Briga je vrlo jednostavna i ne iziskuje puno vremena. Slijedite naša 4 koraka do savršenosti i uspjeh neće izostati.

KORAK 1 – ČIŠĆENJE:
Pronađite odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica, a izbjegavajte sapun koji isušuje kožu. Tajna efikasnosti je u pravoj dozi ulja ( mnogo ulja začepljuje pora, a premalo isušuje). Stoga odredite svoj tip kože i prema njemu se ravnajte. Lice svakako ne treba čistiti previše, jer se uništava prirodni, zaštitni sloj. Najoptimalnija varijanta je da ujutro lice umijete, a navečer koristite sredstvo za čišćenje. NIKADA se ne umivajte prehladnom ni pretoplom vodom da bi izbijegli pucanje kapilara i nikad ne idite u krevet s šminkom, jer ne želite začepljene pore zar ne?

KORAK 2 – PEELING:
Mnoge žene čine grešku preskačući peeling, jer se koža obnavlja svake 2-3 sedmice a peeling pomaže da nove stanice brže dođu na površini, a samim tim koža izgleda svježije. Peeling lica je dobar jednom sedmično primjenjivati, za odličnu vitalnost.

KORAK 3 – HIDRATACIJA:
Glavno pravilo je da svaka koža o zebbzira na tip mora biti hidratizirana. Osobito se to odnosi na krem e za područje oko očiju, jer koža na tom mjestu ne sadrži masno tkivo pa je tanja i sklonija borama.

KORAK 4 –ZAŠTITA OD UVA I UVB ZRAKA:
Sunčeve zrake najčešći su uzorak nastanka bora, stoga lice treba zaštiti čak i kad je oblačno. Prije kupovine svakako provjerite da li proiuvod sadrži barem jedan od tri sastojka za zaštitu (titan dioxid, cink oksid ili Parsol 1789). Noćne kreme neka svakako budu dio njege i zaštite.

Ukoliko se budete pridržavali ova 4 jednostavna koraka uspjeh neće izostati, koža je jedna i zato je dobro čuvajte


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*