Ponedjeljak , 25 Mart 2019

Probajte devet lukavih načina za “prividno” čišćenje vašeg doma!


ciscenje

Morate na brzinu pospremiti i počistiti? Bez obzira očekujete li goste, a nemate vremena za detaljno pospremanje, ili sami sebi želite stvoriti dojam da vam je dom uredan i čist, čak i kada vam nedostaje sredstava za čišćenje, to ćete uspjeti uz slijedećih 9 brzinskih načina za ‘prividno’ čišćenje doma.

1. Kupaonica
WC školjku brzinski ćete očistiti ako je četkom izribate izbjeljivačem i ostavite ga da odstoji. Za to vrijeme, u boci s raspršivačem napravite smjesu jednakog omjera vode i alkoholnog sirćeta, pošpricajte na papirnate peškire ili krpu od mikrofibre i obrišite česme, ogledala, lavabo i druge površine.

2. Dnevna soba
Krpom od mikrovlakana pokupite prašinu s površina. Složite časopise i knjige na hrpu i stavite ih na police. Imate li više daljinskih upravljača, stavite ih sve na jedno mjesto. Protresite jastučiće na foteljama. Čistim vrhom krpe od mikrofibera, pokupite dlake vašeg kućnog ljubimca i prašinu koja se primila za ćilim.

3. Podovi
Namočite krpu za pod vodom, stavite na partviš i brzinski ćete očistiti pod. Postoje li tvrdokorne mrlje, obrišite ih s malo soda bikarbone koju ste stavili na mokru spužvu.

4. Prljavo suđe
Ako imate mašinu za pranje suđa, jednostavno ga naslažite unutra, a ako nemate, uredno ga posložite u sudoperu i prelijte ga s malo deterdženta i vode.

5. Prljavština u kuhinji
Malo soda bikarbone na mokroj spužvi također će ukloniti mrlje na šporetu, prljavštinu na kvakama ili na staklenim površinama i ostalu kuhinjsku nečistoću.

6. Dlake na namještaju
Dlake na namještaju brzinski ćete očistiti pomoću čistih gumenih rukavica. Stavite ih na ruke i prođite njima po namještaju, dlake će se skupljati u grude te ih pokupite i bacite.

7. Predsoblje
Uzmite košaru za veš ili veliku torbu za kupovinu koja će vam poslužiti kao spremište, te plastičnu vrećicu za namirnice. Potrpajte u košaru ili veliku vreću cipele, šalove, rukavice, kape koji su razbacani po predsoblju. Manje predmete koji bi se mogli zagubiti poput ključeva i pošte stavite u plastičnu kesu, a kesu ostavite u košaru. Dok ste blizu vrata, protresite vanjski otirač. Košaru sakrijte u spavaću sobu ili u ormar.

8. Miris kuhanja
Slijedećom mješavinom otjerajte eventualne mirise pečenja i kuhanja koji su se zadržali: u posudi pomiješajte tri kašike alkoholnog sirćeta i jednu čašu vode i pustite da kipi nekoliko minuta. Sirće je kiselina, a mirisi su lužnati spojevi zbog čega ih sirće neutralizira.

9. Radno mjesto
Imate li radni kutak u svome domu i njega možete brzinski uglancati. Pomaknite lagane predmete poput dokumenata, tipkovnice i laptopa na stranu i očistite samo veće površine. Ako vam je radna površina od laminata ili drugog perivog materijala, pošpricajte je univerzalnim sredstvom za čišćenje, obrišite spužvom i ako je potrebno čistom vodom.

Na drvenim površinama koristite mješavinu sirćeta i vode. Bez obzira čime čistite, na ljepljivim mrljama ostavite da sredstvo odstoji nekoliko sekundi, a zatim ih izgrebite s noktom ili kreditnom karticom te obrišite mokrom krpom.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*