Petak , 24 Maj 2019

Nekoliko razloga više zašto je čišćenje doma dobro za vas


Čišćenje je najdosadnija obaveza, no najnovije studije pokazuju da je vrijedno truda. Stručnjaci su došli do otkrića da čišćenje i pranje posuđa smanjuju rizik Alzheimerove bolesti, ovo ne znači da će vam 100% pomoći u tome, no smanjit će rizik. No ovo nije jedina pogodnost čišćenja, u nastavku možete pročitati kako čišćenje može utjecat na vaše zdravlje.

Smanjuje stres
Svi mi volimo onaj osjećaj čistoće, no možda malo više uživamo u samom procesu čišćenja. Zadnje studije su dokazale da 20 minuta čišćenja smanjuje stres za 20%. Nakon čišćenja se u nama javlja osjećaj zadovoljstva obavljenim poslom.

Sagorijeva kalorije
Iako se ne čini kao tjelovježba, čišćenje sagorijeva kalorije. Možete istopiti 200 kalorija u sat vremena čišćenja. Čišćenje vam dođe kao vrsta tjelovježbe.

Oslobađa ljutnju
Svatko od nas se treba tu i tamo ispuhati. Svoj bijes i ljutnju usmjerite na prašinu i prljavštinu. Ovo će vam pomoći da se oslobodite bijesa i ljutnje, a i svakako će vas spriječiti da kažete nešto što ne mislite, te vam tako spasiti odnos s nekim.

Poboljšava koncentraciju
Kako se poboljšava naša sposobnost da napravimo više stvari odjednom, tako nam poboljšava i koncentraciju. Kako nema više prljavštine i rublja po kući, moći ćete se skoncentrirati na važnije stvari. Čisto radno mjesto ima jednak učinak. Uz malo čišćenja, postići ćete više u manje vremena. Kada imate čist prostor oko sebe, osjećat ćete se bolje i imat ćete kontrolu nad prostorom.

 

Nekoliko razloga više zašto je čišćenje doma dobro za vas

 


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*