Ponedjeljak , 22 April 2019

Limun i voda čudesan napitak za zdravlje


Topla voda sa nekoliko kapljica limunovog soka možda je najjednostavniji napitak za koji ste čuli, no može učiniti čuda za vaše zdravlje. Otkrivamo vam nekoliko dobrih strana ovog čudesnog napitka.

limun i voda

–    Zahvaljujući C vitaminu, ovaj napitak će osnažiti vaš imunitet i pomoći vam da spriječite gripu i prehladu. Osim toga, stimuliše rad mozga i kontroliše krvni pritisak zahvaljujući kalciju koji sdrži.
–    Bogat je vlaknima i zasićuje, pa je odličan saveznik vitke linije.
–    Vizamin C doprinosi smanjenju bora, te nepravilnosti na koži. Osim toga, ovaj napitak potiče izbacivanje toksina iz tijela što će se pozitivnon odraziti na ljepotu vaše kože.
–    Voda s limunom poboljšava probavu. Ako ovaj napitak popijete ujtru, stimulisat ćete probavni sistem jer ćete poboljšati sposobnost tijela da apsorbira hranjive stvari. Loša apsorpcija hranjivih tvari uzrokuje pojavu osjećaja gladi, čak i kad za to nema stvarne potrebe.
–    Ovaj napitak odličan je i za osvježavanje daha.

Postupak: Najbolje je da sok od pola limuna pomiješate sa šoljicom vode. Ovom napitku možete dodati malu đumbira i cimeta, čime će postati još bolji za vaše zdravlje.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*