Subota , 25 Maj 2019

Kokosovo ulje za vašu ljepotu


Postoji nekolikovarijanti kako možete koristiti kokosovo ulje u službi ljepote. To je ulje koje se može koristiti u nekoliko različitih svrha. Kokosovo ulje se koristi u kozmetičkim tretmanima, ali i za kuhanje.

kokosovo ulje

Kokosovo ulje se koristi protiv gubtika kose, ali i za njegu kože. U nastavku pročitajte nekoliko savjeta za korištenje kokosovog ulja u službi ljepote.

Opadanje kose

Prirodne masne kiseline i hranjive tvari prisutne u kokosovom ulju pružaju hranu za vašu kožu. Ono djeluje poput hrane za korijen kose koja vam pomaže spriječiti opadanje.

Masaža

Kokosovo ulje ima dovoljno esencijalnih masnih kiselina kako bi bilo savršeno ulje za masažu.

Izbjeljivanje zuba

Kokosovo ulje sadrži komponente koje mogu zaustaviti žutu nijansu na zubima. To je razlog zašto su mnogi proizvođači pasti za zube počeli dodavati kokosovo ulje u kaladont.

Balzam za usne

Dosta ljudi koristi kokosovo ulje kao balzam za usne. Balzam na bazi kokosa sprječava pucanje vaših usana tijekom hladnih zimskih dana.

Prirodni šampon

Kokosovo ulje je ispunjeno esencijalnim masnim kiselinama. Ove masne kiseline formiraju sloj sjaja oko kose pa ih štiti od oštećenja.

Piling tijela

Dodavanje malo kokosovog ulja u piling za tijelo osigurava hidrataciju kože, kao i uklanjanje nečistoća i mrtvih stanica kože.

Odstranjivač šminke

Većina proizvoda za uklanjanje šminke su na bazi ulja. Prema tome, kokosovo ulje vam može poslužiti u tu svrhu.

Tamnjenje kose

Kokosovo ulje, kada se pomiješa s lišćem curryja, bosiljkom, hibiskusa i sl.. može potamniti boju vaše kose. Zraci sunca ponekad mogu učiniti da vaša kosa izgubi sjaj. Ali, redovito korištenje kokosovog ulja je najbolji način vratiti boju crnoj kosi.

Prirodni dezodorans

Kokosovo ulje ima jaka anti – bakterijska svojstva. To može ubiti bakterije u znoju koje proizvode loš miris tijela.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*