Subota , 25 Maj 2019

Koje su to tajne uspješne veze?


Tajna uspješnih partnerskih odnosa je kada istovremeno dijelite sve jedno s drugim i oslanjate se jedno na drugo. U neuspješnim partnerskim odnosima ljudi ostaju hladni i udaljeni.

tajna uspješne veze

Dakle dijeljenje pozitivnih i negativnih emocija u uspješnim partnerskim vezama zahtijeva izvjesnu umješnost koja je potrebna da se ne pretjera ni u jednom ni u drugom pogledu.

Dvoje su u uspješnom partnerskom odnosu kad su oni sami za sebe sigurni i stabilni pa onda u partnerskom odnosu dijele dosta toga, ali ne sve.

Dvoje su u dobrom odnosu kad svako od njih može biti sam. Važno je da imaju svoj cilj i svoj interes koji nije u sukobu s interesom onoga drugog i da se u postizanju toga cilja mogu donekle angažirati i sami.

Kada bismo mogli da izdvojimo nekoliko važnih svari koje su ključne za uspješnu vezu ili brak, to bi bilo slijedeće:

LJUBAV– prvenstveno, jer ako nema ljubavi, sve ostalo može da padne uvodu, jer osobu morate voljeti da biste s njome stupili u vezu ili brak. Ljubav je ipak začetnik veze i najvežnija je stvar u vezi.

POŠTOVANJE– Ako poštujete jedno drugo i cijenite se međusobno, a prvenstvewno ako cijnite sebe, onda ćete graditi kvalitetnu vezu, protkanu prijateljstvom.

UMJERENOST– Ako pretjerujete s ljubomorom, svađom ili sujetom, svoju vezu ćete dovesti u pitanje i vremenom , poštovanje i ljubav mogu nestati.

RAZGOVOR– Dijelite svoje nasretnije, ali i najtužnije trenutke s partnerom i nikada ne dozvolite da postanete stranci. Osim što ste ljubavnici, vi ste i najbolji prijatelji, to ne zaboravite.

POVJERENJE– Važno je da vjerujete partneru i da on vjeruje vama. Alo ste stalno sumnjičavi i gnjavite supruga ljubomorom i neprestanim nepovjerenjem ili obratno,  ako on gnjavi vas, činite nesretnim i sebe i partnera. Opustite se jer ono što će se dogoditi, dogodit će se. Nije isključeno da vas partner može slagati ili prevariti, ali neargumentovane sumnje ništa dobro ne donose.

SEX- Iako se volite i razumijete, to ipak nije dovoljno da bi veza funkcionirala. Sexualni život je jako važan, prvenstveno zbog međusobnog zbližavanja, a zatim zbog fizičkog zadovoljstva. Ne zaboravite da vas sex lišava stresa i koristan je u svkom pogledu.

VJERNOST– Prevara ne donosi ništa dobro i ostavlja duboke posljedice i malo koji par se uspije oporaviti od nje. Zato , radije prekinute vezu prije nego napravite pogrešan korak!

Pored  svih , predhodno nabrojanih stavki koje su bitne za funkcionisanje veze, vrlo je važno da  prihvatite jedno drugo onakvi kakvi jeste, sa svim svojim manama i vrlinama i ne nastojite jedno drugo mijenjati!


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*