Ponedjeljak , 25 Mart 2019

Kako preboliti neuzvraćenu ljubav?


Često nam se dešava da se zaljubimo u nekoga ko nam nije dostupan na bilo koji način. Bez obzira da li taj neko ima već partnera ili jednostavno ne želi da bude sa vama, neuzvraćena ljubav može da bude jako bolna. Međutim, i za to postoji lijek. U nastavku članka pročitajte kako da prebolite neuvraćenu ljubav.

Woman gazing at a man in a library

Prebolijevanje neuzvraćene ljubavi je duga bitka između instinktivnog i logičkog dijela mozga. To znači da se doslovno morate odreći osobe i svojih osjećaja prema njoj.

Najbolje bi bilo da sa tom osobom prekinete svaki kontakt, jer vam to samo može pogoršati stvari i otežati proces prebolijevanja.

Nikada ne smijete sebi dopustiti da maštate o njemu i da zamišljate kako bi vaša veza funkcionisala da ste zajedno. Morate znati da on ima mane kao i svaka druga osoba, pa kad počnete da maštate o njemu sjetite se se njegovih mana.

Ako vas neko odbije u ljubavi vaše samopouzdanje će pasti, pa tako radite na sebi kako biste ga postigli. Radite stvari koje volite, vježbajte, nađite sebi hobi, jer će vam sve te stvari pomoći da zaboravite osobu koju ne možete imati.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*