Subota , 25 Maj 2019

Kako da odaberete savršene štikle?


Bez obzira da li ih mrzite ili volite, vjerujemo da ste barem jednom u životu bile primorane obuti cipele sa visokim potpeticama.

savrsene stikle

Najvažnije je znati odabrati “one prave”, a za to je potrebno odvojiti vrijeme. Donosimo nekoliko praktičnih savjeta pomoću kojih ćete se lakše snaći u moru štiklica koje vas mame iz izloga.

Pripazite na dužinu hlača U radnji svakako isprobajte i manji i veći broj i obavezno malo prošetajte, kako biste ustanovili koje vam više odgovaraju. Ako ispod čizmica nosite čarape ili dokoljenke tada ih ponesite sa sobom, jer njihova debljina može biti presudna pri odabiru pravog broja. Prilikom kupovine morate imati u vidu i dužinu vaših hlača koje ćete nositi uz štikle, kako nogavice ne bi zapinjale od pete.

Izaberite kožu i prirodne materijale Ako štikle ne nosite često, savjetujem da, nakon što kupite potpetice, nekoliko dana u njima provedete u svom stanu, te da u njima što češće probavate hodati dok se ne naviknete.Također bi bilo dobro da za početak kupite one s nižom i debljom petom, a zaobiđete oštre i dugačke špiceve. Za kraj važno je napomenuti kako je boja cipela važna, jer ukoliko ih kupite u boji koju ne možete uskladiti s komadima odjeće u vašem ormaru nećete biti najsretniji. Također, uprkos višoj cijeni, cipele i čizme od kože puno su udobnije i zdravije od onih izrađenih od vještačkih materijala.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*