Ponedjeljak , 18 Mart 2019

Kako da očistite frižider lahko i jednostavno


ciscenje-frizider-higijena-dom111Održavanje frižidera čistim od suštinskog je značaja za zdrav život. Prije nego posegnete za sredstvom za čišćenje koje sadrži hemikalije, pogledajte kako frižider možete očistiti i pomoću prirodnih sastojaka.

 

Soda bikarbona

ciscenje frizidera-higijena-dom-01

Sigurno je imate u kući, a ako je nemate, nabavite je što prije (ruku na srce, zaista je jeftina), jer pomoću nje možete očistiti frižider. U pet litra tople vode dodajte šolju sode bikarbone i dobijenom smjesom čistite frižider. Ona ne ostavlja miris, veoma dobro čisti i nije toksična, što znači da neće kontaminirati hranu.

Ulje i sirće

frizider-higijena-dom-ulje-sirće01

U čistoj boci sa raspršivačem pomiješajte pola litre tople vode, 200 ml alkoholnog sirćeta i desetak kapi omiljenog esencijalnog ulja ili svježeg soka od limuna. Promućkajte i dobili ste odlično sredstvo za čišćenje frižidera. Sirće ima prilično jak miris, ali će ga sok od limuna ili esencijalno ulje neutralisati, tako da nema bojazni da će se frižider imati miris sirćeta.

Sok od limuna 

ciscenje-frizider-higijena-dom1

Sok od limuna, zbog sadržaja limunske kiseline, dovoljno je jak da eliminiše bakterije, a njegov prijatni miris je i više nego osvježavajuć. Pomiješajte jednake količine svježe cijeđenog soka od limuna i tople vode i spremni ste za čišćenje.

 

Izvor : minimagazin.info


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*