Četvrtak , 25 April 2019

Isplanirajte idealan MINI ODMOR: Ovi gradovi su kao stvoreni za to!


Putovanja su sjajan način relaksacije i poznavanja drugih kultura…
Međutim, obaveze nam nekada ne dozvoljavaju putovanja na daleke destinacije, ali to su svakako vikendi, i ta dva dragocjena dana možete iskoristiti da posjetite neki od ovih gradova:

 

A couple take a romantic Gondola ride on the grand canal during dusk in Venice, Italy., Image: 171234617, License: Rights-managed, Restrictions: Not available for use in a retail print or poster. Pre-approval required for use of content provider's name in Corbis advertising or promotion. Content not available for subscription distribution. Not available for use in Corbis Merchandise., Model Release: no, Credit line: Profimedia, National Geographic

www.exluziv.info

Venecija

 

Grad sagrađen na kanalima, uvijek je dobra opcija za kratku posjetu. Dovoljno malen da ga možete obići relativno brzo, a opet dovoljno velik da bude interesantan. Crkve i muzeji uvijek su tu, ali je jaka i kulturna scena s događajima poput Venecijanskih bijenala. Mjesto je čarobno 365 dana u godini (ove godine 366), ali budite spremni na gužve i guranje s drugim turistima.

 

Pariz

 

Parizu se uvijek rado vraćamo i nije nam ga problem preporučiti i po stoti put. Jedan je od najljepših gradova na svijetu, a iza širokih avenija i raskošnih palata krije se mnoštvo uređenih dvorišta i vrtova gdje možete uživati u kroasanu i jutarnjoj kafi. Pariz nije bez razloga jedan među najposjećenijim gradovima na svijetu, a ako idete na kraće razdoblje, možda je bolje da izostavite posjete Luvru i Ajfelovoj kuli, i uživate u nekim drugim stvarima.

 

Rim

 

Bella Italia! Ako idete na kraće, vrijedi savjet koji smo vam dali i za Pariz – nemojte razgledati najpoznatije atrakcije jer će vam uzeti previše vremena, radije uživajte u ulicama Rima i osjetite puls grada. Obavezno posjetite četvrt Trastevere, zavalite se u kafić i uživajte…

 

Firenca

 

Ostanimo još malo na Čizmi, samo se zaputimo malo sjevernije, u Toskanu. Tu se sakrila Firenca, grad koji doslovno isijava umjetnost. Postoji toliko divote da je teško odlučiti gdje uopšte početi s razgledanjem. Uz mnoštvo umjetnosti, i restorani i klubovi su stvari na koje valja obratiti pažnju…

 

Barselona

 

Prijestonica Katalonije arhitektonsko je čudo. Noćni život ovdje je bogat, a hrana izvrsna i često povoljna za što su zaslužni mnogobrojni tapas barovi. Svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, znaju da Barselona predvođena Mesijem igra možda i najljepši fudval u istoriji ove igre, tako da je i posjeta Nou Campu jedna od opcija koje valja razmotriti.

 

London

 

London je definitivno jedan od centara svijeta, a u njemu postoji apsolutno sve. Muzeji (mahom besplatni), pubovi, pozorišta, sportska događanja… 365 dana u godini, London je mjesto u koje vrijedi otputovati.

 

Dubrovnik

 

I za kraj, ostavili smo grad na jugu Hrvatske, za one koji ipak žele ostati unutar granica. Iako je ljeti čudesan, svi koji ne vole nepodnošljivu gužvu, trebali bi ga posjetiti sad. Palate, crkve, plaže i povrh svega poznate zidine samo su neke od stvari koje nudi Dubrovnik. Zadnjih godina, grad je postao traženo mjesto i u filmskom svijetu, pa se tako ovdje snimala `Igra prijestola` a traju i snimanja za nove `Ratove zvijezda`.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*