Ponedjeljak , 22 April 2019

4 nedopustive greške u šminkanju – Bolje zaboravite na uljepšavanje ako izgledate ovako


karminPoslje nekoliko sati spremanja na vrlo važnu večeru, i, dok izlazite iz stana, dok bacate zadnji pogled na ogledalo, vidite da vam je karmin ostao na zubima. Blam!

Kako da se osigurate da nećete napraviti greške koje kvare cijeli utisak.

KARMIN NA ZUBIMA
Za nanošenje ruža na usta koristite četkicu, i nikad ne stavljajte više od dva sloja karmina. Kad namažete jedan sloj, napravite od usana slovo “O”, stavite kažiprst u usta i izvucite ga napolje. Na taj način eliminisati ćete višak karmina na krajevima.

KOSA SE LjEPI NA USTA
Na usne ste stavili sjaj, a kosa vam je čista i leti. Neka dlaka obavezno se zaljepi za sjaj. Obratite pažnju kad kupujete sjaj, da na pakovanju piše “non-sticky”. Također, možete uzeti kockicu leda i malo usne namazati ledom, pa sjaj neće biti više toliko ljepljiv.

MASKARA NA OBRAZIMA
Prvo, probajte da nanosite manje maskare na trepavice. Drugo, ne žurite dok stavljate maskaru i sačekajte malo da se prvi sloj osuši.

LAK ZA NOKTE NA ZANOKTICAMA
Najteže je namazati lak za nokte, a da se pri tom nigdje ne umažemo. Prsti sa mrljama od laka – pa to jednostavno ne dolazi u obzir!

Rešenje: možete spoljni dio nokta pokriti malim parčetom ljepljive trake. Ili, dio oko nokta možete namazati vazelinom i spriječiti da ostanu brljotine od laka.


Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*